Hazánkban egyre népszerűbb az egészséges életmód és az úszás

»»Hazánkban egyre népszerűbb az egészséges életmód és az úszás

Hazánkban egyre népszerűbb az egészséges életmód és az úszás

Néhány évvel ezelőtt még arról szóltak a cikkek, hogy mennyire sok magyar lakos hanyagolja el magát és egészségét, hiszen egyre több ember túlsúlyos hazánkban. A mai modern élet lehetővé teszi azt, hogy mindenhova járművel jussunk el és az emberek egyre jobban ellustultak.

Medenceépítés érdekel

Persze év elején mindenki megfogadja, hogy ez lesz az az év, amikor le fog fogyni és végre beiktatja a mindennapjaiba a rendszeres mozgást, de valljuk be, a legtöbb ember csak néhány napig, maximum hétig ennyire lelkes. Szerencsére kezd hazánkba is divattá válni az életmód váltás, így egyre több ember fogyaszt egészséges ételeket és mozog naponta legalább 30 percet.

Egyre több fiatal szereti meg az úszást

A rendszeres testmozgás, a napi 30 perc intenzív erővel történő edzés nagyban javítani tudja az ember életminőségét. A szülők feladata az is, hogy megszerettessék a gyermekeikkel a mozgást és ezt legjobban példamutatással tudják elérni. Ha mi egész hétvégén a televízió, vagy az okostelefon előtt fekszünk, akkor ne várjuk el csemeténktől se, hogy menjen ki szaladgálni az udvarra. Az úszást azonban a legtöbb ember szereti és a gyerekek kimondottan hamar megtanulnak úszni. Egy olyan sporttevékenység, melyet versenyszerűen, szabadidős tevékenységként is lehet űzni, illetve egészségmegőrzés fenntartásának céljából is egyre többen kedvelik meg.

Az orvosok szinte mindenkinek tudják ajánlani ezt a mozgásformát, hiszen igen kicsi a sportsérülések és a túlterhelés veszélye közben. Az idősebb korosztálynak, a gerinc-és mozgásszervi bántalmakban szenvedőknek is tökéletes sport lehet az úszás, hiszen nem csak teljesen kikapcsolja az embert, de alaposan átmozgatja az egész testünket. Szakértők is úgy tartják, hogy az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a szervezet oxigénfelvétele és felhasználása is tökéletes egyensúlyba kerül. Ennek köszönhetően javul a tüdő, szív, keringési szervrendszerek terhelhetősége, illetve a víz ellenállásnak köszönhetően az intenzív mozgás miatt még a fogyni vágyóknak is tökéletes lehet.

Sorban nyílnak az uszodák Magyarországon

Így nyáron természetesen mindenki szeret strandra járni. Az úszás és a fürdőzés azonban nem csak a meleg hónapokban lehet. Egyre több strand és fedett uszoda nyílik meg hazánkban annak köszönhetően, hogy az emberek egyre jobban szeretik ezt a mozgásformát kipróbálni. Egyre több helyen van lehetőségünk kipróbálni a babaúszást és megmártózni a habokban egy hosszú nap után. Idén júniusban, ünnepélyes kereket között adta át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője és Péter Csaba polgármester a tizenkettedik új tanuszodát Fehérgyarmaton.

A tervek szerint jövő év elején nyílik meg Budapest II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda, melynek alapkövét már idén kora tavasszal lehelyezték. Az úszni vágyóknak tehát nem kell búslakodni, hiszen ezek a hírek mind azt bizonyítják, hogy hazánkban is egyre több lehetőségünk lesz úszni járni egyedül, vagy az egész családunkkal.

2018-07-14T10:56:19+00:00Tippek|