Áruházi hipermarket akciós medence vs. épített kültéri medence

»»Áruházi hipermarket akciós medence vs. épített kültéri medence

Áruházi hipermarket akciós medence vs. épített kültéri medence

A nyár legszebb napjait sokan szeretik eltölteni valamilyen tengerparton, a Balatonnál vagy éppen valamelyik hazai élményfürdőben. Azonban ezek a fürdőzéssel eltöltött napok csupán apró százalékát teszik ki az egész nyáron ránk váró lehetőségekből.

Medenceépítés érdekel

Általában 10 napnál nem szoktak több időt tölteni egy nyári szezon alatt üdüléssel az emberek hazánkban, pedig a fürdőzésnek és az úszásnak számos pozitív hatása van. Nem csak stresszmentesít, de erősíti az immunrendszert és a legfontosabb szervrendszereinket is, továbbá a rendszeres úszás jó kondícióban tart és fogyásra és izmosodásra ösztönzi a testünket.

A tökéletes megoldás a rendszeres fürdőzésre és úszásra egy saját épített medence a saját udvarunkban. Noha vannak ennél kedvezőbb áron elérhető változatok is, sajnos a számtalan gyakorlati negatív tapasztalat miatt ezeket nem célszerű megvásárolni. Bár egyes merevített vagy éppen gumi falú medencék kecsegtetően hatnak a hipermarketek polcain, a kevés számjegyből álló áraikkal képesek megbabonázni a fürdőzni vágyókat és rossz döntésre ösztönözni őket a vásárlást illetően. Ezekkel a megvásárolt áruházi medencékkel ugyanis több hátrányunk is lehet, amelyekre nem is gondolnánk.

Az áruházi akciós medencék hátrányai

A szakma által csak induló medencéknek nevezett áruházi medencék csupán egy lépéssel előzik meg a sufniban összeeszkábált házi medencéket. Bár tény, hogy kedvező áruk miatt egyaránt népszerűek a merev falú kerti medencék és a felfújható társaik is, de ezek anyaghasználata miatt élettartamuk maximum néhány szezonra tehető. Praktikus és olcsó megoldás nyaralókba, idényszerű használatra és elsősorban gyerekeknek pancsolónak, azonban ha hosszú távra terveznénk vele, akkor nagy csalódás fog bennünket érni.

Az áruházi medencék szűrőberendezése a legtöbb esetben silány minőségű és a merev falú medencék összeszerelése is fél napos munkát igényel több fő segítségével. A felfújható változatok némelyike pedig képes az aktív használattól vagy egy kisállat harapásától, karmolásától is ereszteni, elárasztva ezzel másnap reggelre a teljes kertet, óriási károkat okozva. Az ilyen medencéket egyébként sem úgy tervezték, hogy nagy tömegek aktívan használják, annak ellenére, hogy a promóciós képeken és a csomagoláson is ez látható. Azonban összeállítva újabb csalódásként ér bennünket, hogy a képeken szereplők csak szardínia módjára férnének el ebben a medencében a valóságban.

Az épített kerti medence rendkívül tartós és jó befektetés

Az épített kerti medencék valóban többe kerülnek az áruházi változatokénál, ám ár-érték arányban bőségesen felülmúlják azokat. Nem csak élettartamuk szárnyalja túl drasztikusan az áruházi medencékét, de minőségük és a benne töltött fürdőzési idő is élvezetesebb. A kerti medencékhez ráadásul számtalan extra szolgáltatás is igényelhető amivel még egyedibbé és élvezetesebbé varázsolhatjuk azt. Lépcsőt, gyerekpancsolót, jakuzzi részt, fényterápiát és akár vízi csúszdát is építtethetünk a kerti medencénkbe, hogy még nagyobb élvezetet nyújtson a nyár minden egyes napján. Ráadásul egy épített kerti medence az ingatlan értékét és eladhatóságát is jelentősen megnöveli.

2018-07-25T19:16:30+00:00Tippek|