Idén is bőven 30 fok felé szökött a hőmérők higanyszála nyáron, így nem csoda, hogy egyre többen vásárolnak klímát és / vagy kerti medencét manapság. Azonban a legtöbb családi házban még a mai napig nincsen épített kültéri medence, és a vásárlók is beérik a minőségében és felhasználhatóságában is jócskán alul maradó hipermarketes, felfújható vagy merev falú olcsó medencékkel.

Medenceépítés érdekel

Az ilyen, tömeg gyártott medencék silány minősége azonban sokak kedvét el is veszi a későbbi vásárlástól, hiszen (jó esetben) maximum néhány évet képesek átvészelni ezek a szezonális alkalmatosságok, amelyek rendkívül sérülékenyek és a reklámdobozán látott idilli képtől is sokszor távol állnak. Azonban egy életen át képes elkísérni bennünket az az épített kerti medence, amely sokak szerint felesleges pénzkidobás és luxus árkategóriába esik. De vajon igazuk van nekik? Mennyibe kerül egy kerti medence?

Egy minőségi, épített medencével sokkal jobban járunk

Talán korábban még tényleg óriási összegeket kellett kiadni egy családi ház udvarán elhelyezkedő lakossági medencére és ezért váltak népszerűvé a bolti, csomagolt felfújható és merev falú változatok. Bár ezek a medencék valóban olcsók és pár 10.000 forinttól, akár pár 100.000 forintért is megvásárolhatók, a mobilitáson kívül nem sok előnyük van, hiszen gyorsan elhasználódnak és az ingatlan értékét sem növelik. Általában gyerekes családok számára hasznos, akik néhány szezon erejéig akarják lefoglalni pancsolással a fiatalokat, de nincs túl nagy elvárásuk a medencét illetően.

Az épített medence ezzel szemben sokkal tartósabb és az udvart, a kertet és az egész ház látképét is jelentősen képes befolyásolni. Az ingatlan árát pedig jelentős mértékben képes növelni. Ráadásul ezek az ingatlanok sokkal keresettebbek is, így könnyebben értékesíthetők. Az épített medencéknek azonban megfelelő karbantartásra is szükségük van, így a feltöltési, a felfűtési és a tisztán tartási költségekkel is számolnunk kell.

Ma már elérhető áron építtethetünk saját medencét

A kerti medencéknek számos előnyük van, hiszen tartósak, masszívak, kiváló alapanyagból készülnek, egyedi igényeknek is képesek megfelelni, választható méretben és formában kérhetők és egy életen át szolgáló élményt nyújtanak luxus és prémium kivitelben. A kialakítás és megvalósítás csupán néhány hetet vesz igénybe és az ingatlan piaci értékét és eladhatóságát is jelentősen képes növelni.

A medencék tehát sokfélék lehetnek, ezért a pontos árajánlathoz mindenképpen szükségesek az elképzelések, hogy abból tervek készülhessenek. Egy kisebb medence már néhány 100.000 Forintból is megvalósítható, de akár több millió forintért is készíttethetünk otthonunkba belőle attól függően, milyen igényünk van. Érdemes ezért felkeresni a megfelelő szakembereket és konkrét árajánlatot kérni a méretek, a forma és az alapanyagok függvényében.