Az épített kerti medencék számtalan szórakozási lehetőséget kínálnak a család számára. A hűs vízben egyaránt élvezetes perceket tölthetnek el a kicsik, nagyok és az idősek is egyaránt. A háziállat rajongók még a kedvenceiket is szívesen hűsítik le a kerti oázisban, a kutyusok pedig imádják a dús habokat.

Medenceépítés érdekel

Jó házigazdaként pedig a rokonokat, szomszédokat vagy a baráti társaságot is vendégül láthatjuk. A kerti medence kitűnő hangulatfelelőse lesz a sütögetős kerti partiknak és az otthon rendezett születésnapi buliknak.

A medencéknek számtalan hasznos előnyük van, így elsősorban a forró nyári napokon képesek lehűteni a felhevült testünket. A kicsik pancsolhatnak a sekélyebb részekben, a nagyobbak pedig akár úszhatnak is benne. Társaságban azonban még több lehetőséget kínál, amelybe számtalan kiegészítőt és játékot vásárolhatunk. A játékoknak csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen nem feltétlen kell hozzá speciális szaküzletben pénzt költenünk, akár párszáz vagy párezer forintos kütyüket is beszerezhetünk a hipermarketekben, de akár otthoni használati tárgyakból is készíthetünk eszközöket vagy olyan programokat is kitalálhatunk, amelyekhez ezek sem kellenek.

Felfújható játékok medencében

Ha valami nyugodtabbra vágyunk, akkor szerezzünk be matracokat és más felfújható játékokat is, így akár a hullámokon ringatózva relaxálhatunk, egy hűs italt kortyolgatva. Egyes matracok pedig nem csak viccesek, mint egy pizza szelet vagy egy óriási flamingó, hanem külön pohártartó is van bennük, ami minden felnőtt kedvenc kiegészítője lesz. A gyerekeknek labdát, frízbit és vízi pisztolyokat is vásárolhatunk, hogy egymással játszhassanak a medencében. A kicsiknek különböző felfújható és műanyag alapanyagú úszódeszkákat és habszivacs kiegészítőket vásárolhatunk, hogy a saját medencében, játékos módon sajátíthassák el az úszás alapjait. Ebben nagy ösztönzésként segít nekik egy pár békatalp, egy búvárszemüveg és egy hozzá illő pipa.

Sport a kerti medencében

Ha már a tervezési fázisban vagy a megvalósítás előtt gondoltunk rá, akkor biztosan jut elegendő hely egy kisebb csapat számára valamilyen sportjátékok űzésére is az épített kerti medencénkben. Vannak külön vásárolható kiegészítők, de felfújható változatú, egyszerűbb játékok is. Ilyen a vízben játszható röplabda, amelyet a víz felett kifeszített hálón keresztül játszhatunk. Hasonlóan lehet vízi tollasozni is, de népszerű a vízi kosárlabda játék is, akárcsak a két kapuval játszható vízi foci. A legtöbben azonban az otthoni medencében nem engedhetnek meg olyan sportjátékokat maguknak, mint a vízilabda, de a víz tetején lebegő sakktábla vagy pingpongasztal is kiváló alternatívát nyújt.

Medencés játékok, amelyekhez pénzre sincs szükség

Ki ne ismerné a Marco-Polo medencés játékot vagy az egymás elleni vízi párbajt, amikor egymást próbáljuk vízbe lökni, valakiknek a vállán ülve. Egyszerűbb vízipisztolyos játékok is készíthetők, akár saját magunk által készített céltáblával vagy egy medencén keresztül kifeszített zsinegre felfűzött pohárral, amelybe célozhatunk. A célba dobós színes frizbi tányérok pedig úsznak a vízen és színek szerint különböző pontokat érnek, ezekbe kell szivacs labdákat dobálnunk és minél több pontot összeszednünk. A lehetőségek száma valóban végtelen, legyünk kreatívak