Építtessünk medencét a otthonra vagy a nyaralóba

»»Építtessünk medencét a otthonra vagy a nyaralóba

Építtessünk medencét a otthonra vagy a nyaralóba

Az idei évben nem jutott ki nekünk a kánikulából és eléggé esős időjárásunk van. Sokan nem tudnak elmenni ezért strandokra, uszodákba, élményfürdőkbe és még a Balatonra sem. Szerencsére azonban ma már van megoldás erre: építtessünk otthonra is saját medencét.

Medenceépítés érdekel

Ezt aztán akármikor használhatjuk és nem kell sem bérletet, sem utazási költséget, sem pedig más kiadásokat fizetni, mint a nyaralások alkalmával.

Az otthoni medenceépítés egyre népszerűbb manapság, hiszen az árát tekintve már nem számít luxus kiadásnak és hosszútávon is jó befektetés. Nem csak a nyaralási és strandolási költségek miatt, hanem mert jelentősen képes emelni az ingatlan értékét és eladhatóságát is. Bár Magyarországon óriási munkaerő hiány tapasztalható meg az építőiparban, szerencsére akadnak még medenceépítéssel foglalkozó szakemberek, akik minőségi munkát képesek elérhető áron, rövid vállalási idő mellett kivitelezni. Így hát ránk csak az a feladat vár, hogy megálmodjuk a saját medencénk helyét, méretét, típusát és formáját, a többit pedig bízzuk a kültéri medenceépítőkre.

Így készül el a medence az otthonunkban

Miután megálmodtuk álmaink medencéjét, keressünk fel akár több lakossági medenceépítéssel foglalkozó szolgáltatót, hogy megfelelő árajánlatot és látványtervet kaphassunk tőlük. A kivitelező kiválasztása után pedig kezdetét is veheti a medenceépítés. Egy medencének sok alkotó eleme van, ezért fontos, hogy szakértők dolgozzanak rajta, akik megfelelően helyezik be az olyan fontos elemeket, mint a szivattyú, a szűrő, a vízfűtési rendszer, a fertőtlenítő rendszer, a kezelőpanel, a befúvó, a szkimmer, a létra, a világítás, a fedő és a víz alatti porszívó.

A medence készítése a tervezést követően a földmunkával folytatódik, amikor a pontos helymeghatározás után kerül a föld kitermelésre, hogy helyet biztosítson a medencének. Ezután a lényegi rész következik, vagyis maga a medence építése, szerkezeti felépítése és precíz kivitelezése. A medence burkolásával pedig véglegesítésre kerül az építési folyamat. Ezután már csak a gépészeti üzembe helyezés van hátra, amikor a helyükre kerülnek a befúvók, a lámpák és az élményelemek is és beüzemelésre kerülnek, a vízforgató-, a szűrő-, és a fűtő rendszerek. A kivitelezés általában 2-3 hét alatt megvalósítható az időjárás függvényében.

Saját medencékhez igényeljünk minél több kiegészítőt és élményelemet

Egy egyszerű úszómedence nem biztos, hogy minden korosztályt lázba hoz, ezért érdemes úgy kialakítani az otthoni medencénket, hogy a gyerekek, kamaszok, felnőttek és az idősek is élvezni tudják és ki tudják használni, akár minden egyes nap. Ebben nagy segítséget nyújtanak azok a kérhető kiegészítők, amivel egyedibbé és funkcionálisabbá tehetjük otthoni kerti medencénket. Ilyen népszerű szolgáltatás a jakuzzi jellegű pezsgőfürdő, a medence csúszda, az ugródeszka, a lépcsők és gyerekpancsolók, az ellenáramoltató, a nyakzuhany vagy éppen a medence szolártakaró.

2018-07-25T19:17:09+00:00Tippek|